Aktualności

13 listopada 2017

Sylwester z Anatomią Smaku

 

Menu  

Przystawka: 

Spring Rolls z ciasta filo nadziewany kurczakiem, grzybami mun i warzywami

Zupa: 

Bulion warzywny z mini kuleczkami mięsno-serowymi

Danie główne: 

Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana musem z kurczaka i szynką szwardzwaldzką

z puree z pietruszki i sosem demi glace, mix sałat z pomidorkami i rzodkiewką

Zimne przekąski:

Półmisek mięs i wędlin z własnej wędzarni

Sałatka z marynowaną dynią

Carpaccio z buraka

Sałatka ziemniaczana

Tatar ze śledzia na grzance

Ptyś nadziewany kremem łososiowym

Galaretka drobiowa 

Bankietowy finger food:

Pastrami z kaczki

Marynowany kurczak w sosie balsamico z pana cottą kalafiorową

Panierowane kuleczki bolognese z marmoladą pomidorową

Łosoś gravlax

Pomidorek faszerowany musem chrzanowym

Wytrawne muffinki

Pasztet z żurawiną

Dania gorące:

Filet z kurczaka sous vide podawany z polentą i surówką z glazurowanych buraczków

Policzki wieprzowe z kluskami śląskimi i surówką

Zapiekane pierogi z kapustą i mięsem podane z barszczykiem czerwonym

Słodki bufet:

Tarta cytrynowa

Tarta kajmakowa

Babeczki dekoracyjne

Szarlotkowa finezja

Panna cotta

Owoce

Dodatki: 

Pieczywo – mix

Masło czosnkowe

Napoje:

Kawa, herbata, woda mineralna, soki

Alkohol: 

Wystrzałowe drinki przygotowane przez barmana ze SKY BAR

Lampka szampana na przywitanie Nowego Roku